Profilkläder – vilken typ av märkning passar vår logotype?

När man väl valt sina profilkläder är det dags att applicera sin logo och budskap på dessa. Nu är det viktigt att välja rätt, både när det gäller position, färger och typ av märkning. Så vilken position bör man välja? Beroende på vilken grafisk profil ni har kan ni välja olika vägar. Vissa vill ha stora tydliga logos och budskap på sina profilplagg medans andra vill hålla sin märkning mer diskret. Är det jackor det gäller och ni rör er mycket utomhus kan ni med fördel välja en större logomärkning på ryggen med till exempel webbadress för att tydligt få ut ert varumärke till tusentals personer när ni rör er ut. Passar extra bra till personal som rör sig ute mycket till exempel säljare.

printoz.se

För andra företag kan en liten snygg märkning funka bättre, kanske är det kontorskläder som ska märkas? Här räcker det oftast med en liten diskret logo eller liknande för att ge plagget den där extra detaljen som höjer intrycket lite extra. En stor blaffig logo på ryggen kan då få motsatt effekt och ge ett negativt intryck. Är ni osäkra på vad som passar er bäst? Hör med er leverantör, en av de största leverantörerna på marknaden är www.tsreklam.se

Vilka märkningsmetoder finns det då till profilkläder? Det vanligaste och mest populära är Tryck. Det finns olika metoder men de två vanligaste är direkt screen tryck och transfertryck. Vid direktscreentryck (läs mer på https://sv.wikipedia.org/wiki/Silkscreentryck ) trycks färg genom en schablonduk direkt på plagget, färgen härdas sedan på plagget genom att färdas genom en ugn med rullband. Vid transfertryck produceras först trycken som appliceras och värms på plaggen i en transferpress där värme och tryck tillsammans bidrar till att trycken fäster på plaggen.

Den andra av de stora märkmetoderna är brodyr. Här broderas logon i passande position och lämnar en tjock broderad märkning på plagget. Används främst på tjockare plagg så som jackor, hoodies, mössor med mera. Funkar även fint på skjortor och överdragströjor.